جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/12/26
  • - تعداد بازدید: 23
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

چگونه در ایام نوروز، از چاقی پیشگیری کنیم؟

در ایام نوروز کم تحرکی و خوردن تنقلات و مواد غذایی کم ‌ارزش همچون مواد غذایی چرب و شیرین، یکی از علت های مهم  ابتلای افراد به اضافه وزن و چاقی است که خطراتی برای سلامتی را به همراه دارد. 

در این مطلب با نکاتی که به پیشگیری از اضافه وزن در نوروز کمک می کند، آشنا می شویم:

  • از مصرف زیاد شیرینی ها، به ویژه شیرینی های خامه ای و تنقلات خودداری کنیم و به جای آن از میوه ها استفاده کنیم.
  • مصرف ۲ تا چهار واحد میوه در روز یک پیشنهاد مناسبی برای جایگزینی تنقلات و شیرینی ها محسوب می شود.
  • مصرف متعادل مخلوطی از مغزها منابع خوبی همچون فیبر، چربی غیراشباع، منیزیم، منگنز، پتاسیم و فسفر را برای بدن فراهم می کند. اما از مصرف مقدار زیاد آن باید پرهیز کرد. چرا که مغزها به دلیل داشتن چربی، انرژی بالایی دارد.
  • انجام ورزش یا فعالیت بدنی را در طی ایام نوروز فراموش نکنیم.
  • از مصرف غذا در مراکز عرضه مواد غذایی نظیر فست فودها که غذاهای پرکالری دارد (پرهیز کنیم و اگر خارج از خانه غذا می خوریم، پرس های غذایی کوچکتر، غذاهای کم کالری تر و کم چرب تر را انتخاب کنیم.
  • خود را مقید سازیم که تنها مقادیر بسیار کمی از غذاهای پرکالری را که دوست داریم، مصرف کنیم.
  • وعده های غذایی خود را در عرض ۲۰ دقیقه یا بیشتر میل کنیم.  
  • خوردن صبحانه را فراموش نکنیم.
  • دریافت غذاهای با محتوای آب بالاتر همانند میوه ها، سبزی ها یا سوپ ها، سبب احساس سیری شده و دریافت کالری را در وعده بعد کاهش می دهد.
  •  هنگام غذا خوردن کار دیگری مانند تماشای تلویزیون انجام ندهیم./ف.نوروزی فرد

«مهسا موذن»، دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 97855
کلیدواژه
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

تنظیمات قالب