جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/10/07
  • - تعداد بازدید: 186
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چرا باید مصرف نمک را در برنامه روزانه کاهش دهیم؟

.

مصرف زیاد سدیم (بیش از 2 گرم در روز، معادل 5 گرم نمک در
روز) و دریافت ناکافی پتاسیم (کمتر از سه و نیم گرم در روز) باعث افزایش فشار خون
و افزایش خطر بیماری قلبی و سکته می شود. منبع اصلی سدیم در رژیم غذایی ما نمک
است، اگرچه می تواند از سدیم گلوتامات باشد که در بسیاری از نقاط جهان به عنوان
چاشنی استفاده می شود.

 


اکثر مردم بیش از حد از نمک  استفاده می کنند و به
طور متوسط ​​9 تا 12 گرم در روز، یا حدود دو برابر حداکثر میزان توصیه شده مصرف می
کنند.



مصرف نمک به میزان کمتر از پنج گرم ( یک قاشق مرباخوری ) در
روز برای بزرگسالان، به کاهش فشار خون و خطر بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و
حمله قلبی عروقی کمک می کند. مزیت اصلی کاهش مصرف نمک، کاهش فشار خون بالاست.



کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت توافق کرده‌اند تا سال 2025
میلادی، میزان مصرف نمک در جهان را 30 درصد کاهش دهند.  کاهش مصرف نمک
به عنوان یکی از مقرون به صرفه ترین اقداماتی است که کشورها می توانند برای بهبود
نتایج سلامت جمعیت انجام دهند.



تخمین زده می شود که اگر مصرف جهانی نمک تا حد توصیه شده
کاهش یابد، می توان از مرگ دو و نیم میلیون نفر در سال جلوگیری کرد.



در دهه های اخیر افزایش تولید بیشتر مواد غذایی فرآوری شده،
شهرنشینی سریع و تغییر سبک زندگی، الگوهای غذایی را تغییر داده است. غذاهای بسیار
فرآوری شده در دسترس هستند و مقرون به صرفه تر می شوند. مردم در سراسر جهان غذاهای
پرانرژی بیشتری مصرف می کنند که دارای چربی های اشباع شده، چربی های ترانس، قندها
و نمک است.



نمک منبع اصلی سدیم است و افزایش مصرف سدیم با فشارخون بالا
و افزایش خطر بیماری قلبی و سکته مرتبط است.



توصیه هایی برای کاهش مصرف نمک



برای بزرگسالان: سازمان جهانی
بهداشت 
توصیه می کند بزرگسالان کمتر از پنج گرم (کمتر از یک قاشق چایخوری)
نمک در روز مصرف کنند.



برای کودکان: سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند که بیشترین
میزان مصرف نمک توصیه شده برای برای کودکان 2 تا 15 ساله بر اساس نیاز انرژی آنها
نسبت به بزرگسالان کاهش یابد. برای زمانی که کودک تنها با شیر مادر تغذیه می شود
(بدو تولد تا 6 ماهگی ) و دوره تغذیه تکملی کودک ( 6ماه تا 24 ماه ) توصیه ای در
مورد مقدار مصرف نمک وجود ندارد.



دکتر «محمدحسین کاوه»، عضو هیات علمی گروه ارتقای سلامت
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 72213
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب