جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/12/28
  • - تعداد بازدید: 43
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برای پیشگیری از افزایش وزن در ایام عید چکار کنیم؟

.

در ایام تعطیلات نوروز، برنامه
غذایی روزانه تغییر می کند و گاهی این تغییرات ممکن است، سلامت هموطنان را به خطر
بیندازد.

 


یکی از مشکلات اساسی که اغلب
مردم به ویژه افرادی که از برنامه غذایی کاهش وزن پیروی می کنند، در تعطیلات نوروز
با آن مواجه هستند، اضافه وزن ناشی از مصرف زیاد شیرینی ها، شکلات، آجیل و دیگر
موارد است.



از سوی دیگر، شیوع بیماری
کووید-19 که منجر به خانه نشینی مردم شده که می تواند منجر به افزایش احتمال اضافه
وزن و چاقی شود
.



در این
میان نقش تغذیه صحیح و استفاده متعادل از گروه های غذایی به عنوان اصل مهم و
غیرقابل انکار در کاهش احتمال بروز این بیماری بسیار پررنگ است.



توجه: مصرف شیرینی ها را
محدود کنیم!



دقت داشته باشید که شیرینی
ها، دارای مقادیر بسیاری از قند و چربی هستند. در نتیجه فرد را در معرض دریافت
مقادیر زیادی از انرژی قرار داده و خطر ابتلا به چاقی و اضافه وزن را افزایش می
دهد. هر فرد به صورت کنترل شده از شیرینی ها استفاده نماید. برای نمونه اگر در
میان وعده صبح از شیرینی استفاده کردید، در میان وعده بعد از ظهر به جای شیرینی،
یک عدد میوه مصرف کنید.



ü بهتر است از شیرینی های خشک با اندازه کوچک استفاده
شود.



ü بهتر است برای استفاده از شکلات ها، از انواع
تلخ آن مصرف شود.



ü ظرف شیرینی را در دسترس قرار ندهید تا در بین
وعده های غذایی از بیسکوییت، کیک یا آبنبات استفاده نکنید.



میوه ها مناسب ترین انتخاب به عنوان میان وعده هستند!



میوه
های تازه یا خشک، انتخاب های آسانی برای میان وعده هستند. خوردن میوه های تازه و
کامل بهتر از نوشیدن آبمیوه های مصنوعی است. میوه ها علاوه بر دارا بودن ویتامین
ها و املاح معدنی که برای حفظ سلامت بدن ضروری هستند، دارای آنتی اکسیدان بوده که
نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری های مزمن بازی می کنند.



ü در میان میوه ها، مرکبات و سیب بسیار توصیه می
شوند.



ü مصرف موز به دلیل داشتن کالری بالا، بهتر است
محدود شود.



ü برای افرادی که اضافه وزن دارند یا نگران قندخون
خود هستند، مصرف خیار به دلیل محدود بودن کالری، می تواند جایگزین و انتخاب مناسبی
باشد
.



از انواع غذاهای پروتئینی
استفاده کنید!



حبوبات و جوانه های آنها جزو
پروتئین های بدون چربی محسوب می شوند. وقتی از گوشت یا مرغ استفاده می کنید، چربی
آنها را به طور کامل جدا کنید و همچنین سعی کنید از لبنیات کم چرب استفاده نمایید.



آب را به عنوان بهترین
نوشیدنی انتخاب کنید!



تشنگی خود را با نوشیدنی های
کم کالری بر طرف کنید. آب را به همراه تکه های لیمو و آب لیمو ترش بنوشید. میتوانید
به جای آب، آبمیوه طبیعی میل کنید. آبمیوه های تجاری اغلب کالری بسیاری دارند و استفاده
از آنها توصیه نمی شود.



غذاهای خود را سالم تر بپزید!



سعی کنید مقدار روغن و شکر
موجود در غذای مصرفی خود را به نصف کاهش دهید. برای طعم دار کردن غذا به جای نمک،
از انواع ادویه یا چاشنی های غذایی استفاده کنید.



مواد غذایی مفید را مخلوط
کنید!



میوه های خشک، مغز های کم
نمک و ذرت بو داده را با هم مخلوط کرده و در اندازه های کوچک مصرف کنید.



ماست کم چرب یا بدون چربی را
با تکه های میوه مخلوط کنید و به این ترتیب دسر لذیذ و سالم برای خانواده خود تهیه
کنید./ا.کشاورزی



«مریم مهارت»؛ رئیس گروه بهبود تغذیه
جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 38763
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب