جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/02/03
  • - تعداد بازدید: 93
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به مناسبت هفته ملی سلامت؛

20 گام مؤثر در حفظ محیط زیست، با کاهش ضایعات مواد غذایی

 

  1. در مواقعی که گرسنه و خسته هستید هرگز خرید نکنید، زیرا اغلب بیشتر از نیاز خرید خواهید کرد.
  2. برای پیشگیری از فساد مواد غذایی خریداری شده، همواره انتخاب مواد غذایی فاسد شدنی و یا سبزی ها را در مرحله آخر خرید انجام دهید.
  3. برای حفظ سلامت و تازگی نان و همچنین پیشگیری از بیات شدن آن، هنگام خرید همیشه از کیسه پارچه ای تمیز استفاده کنید.
  4. نگهداری نان در یخچال باعث بیات شدن و افزایش دور ریز نان می شود. برای نگهداری نان آن را بسته بندی و در فریزر بگذارید.
  5. همیشه با توجه به وضعیت افراد خانواده، غذا تدارک بیبینید؛ به طور مثال سهم سالمندان و یا کودکان را متناسب با شرایط آنها محاسبه کنید.
  6. از همه قسمت های سبزی ها مانند ساقه و برگ تازه آن می توان برای غذای اصلی، سوپ و یا سالاد استفاده کرد.
  7. نان های بیات و خمیر جدا شده از بعضی از نان های مصرفی را دور نریزید. می توانید آنها را در هوای آزاد خشک کرده و به عنوان پودر در پخت بعضی غذاها مانند انواع کوکو، کتلت یا ناگت استفاده کنید.
  8. در صورت اضافه ماندن غذا می توانید باقیمانده غذا را در وعده بعدی با مختصر تغییر، مجدد مصرف کنید.
  9. در صورت وجود باقیمانده غذا بعد از خنک شدن، برحسب زمان مصرف آن را در ظروف مناسب درب دار در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
  10. اضافه میوه ها را به برگه های خشک، لواشک و یا کمپوت با میزان شیرینی تبدیل و استفاده کنید.
  11. به تاریخ تولید و انقضای مواد غذایی بسته ‌بندی شده توجه داشته باشید تا مدت بیشتری قابلیت مصرف داشته باشد.
  12. خرید کردن بدون برنامه‌ریزی و به ویژه در شرایط گرسنگی، ما را ترغیب به انتخاب انواع بیشتری از مواد غذایی می‌کند که ممکن است چند روز بماند و بخش زیادی از آن فاسد شود.
  13. خوراکی‌های تازه را در یخچال با دمای 5 درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید و برای مواد غذایی منجمد حداقل 18- درجه سانتی‌گراد را در نظر بگیرید.
  14. مواد غذایی را به نحوی در یخچال بچینید که خوراکی‌های با ماندگاری کمتر، در دسترس‌تر باشد و زودتر مصرف شود.
  15. باقیمانده غذاها را پس از 30 دقیقه از خنک شدن در دمای محیط، در یخچال بگذارید تا از احتمال رشد و تکثیر باکتری‌ها و فساد آنها پیشگیری شود.
  16. برای نگهداری باقیمانده مواد غذایی در یخچال، از ظروف شیشه‌ای با درپوش مناسب استفاده کنید تا زمینه تکثیر باکتری‌ها و بوی نامطبوع به دلیل ایجاد رطوبت کاهش یابد.
  17. حجم زیادی از مواد غذایی را در یخچال انباشته نکنید تا هوای سرد به‌خوبی جریان داشته باشد و خوراکی‌ها خنک بماند.
  18. اگر مقداری از مواد غذایی کنسرو شده باقی مانده، آن را در ظروف شیشه‌ای نگه دارید و در آن را کامل ببندید، زیرا قوطی‌های باز شده کنسرو ظروف مناسبی برای نگهداری خوراکی‌ها نیست.
  19. میوه‌هایی که پژمرده شده‌ است را می‌توان برای تهیه لواشک، مربا، اسموتی یا کمپوت به کار برد.
  20. با گوجه فرنگی خیلی رسیده و نرم و فلفل دلمه‌ای پژمرده، می‌توان املتی خوشمزه تهیه کرد! بهتر است سبزی های پژمرده یا نرم شده را دور نریخته و در تهیه غذا یا انواع سس از آنها استفاده کرد.

«ساره موزه»، کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 99812
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

تنظیمات قالب