جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/02/09
  • - تعداد بازدید: 505
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد؛

چگونه فرزندانی با اعتماد به نفس داشته باشیم؟

به گفته عضو هیات علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، یکی از مهمترین عواملی که برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان و نواجوانان لازم است، ایجاد حس مسوولیت پذیری است.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی شیراز، دکتر «سارا ده بزرگی» با بیان این مطلب توضیح داد: ایجاد حس مسوولیت پذیری به این معنی است که کودک یا نوجوان بداند چه وظایفی دارد و چگونه باید به وظایف خود عمل کند؛ در این صورت نیازی به دلیل تراشی ندارد، دیگران را برای مشکلات خود سرزنش نخواهند کرد و برای لجبازی با دیگران از درس خواندن دست نخواهد کشید.

او مسوول بودن را نشانه قدرتمند بودن فرد دانست و ادامه داد: چه در میان دانش آموزان، یا حتی دانشجویان این باور رایج است که درس خواندن مسوولیت من نیست و از سوی پدر و مادر و معلمان به من تحمیل شده است؛ و یا اینکه شانه خالی کردن در برابر مسوولیت، باهوش بودن قلمداد می شود. این در حالی است که این باورها به شدت به فرد و اعتماد به نفس او آسیب می رساند.

دکتر ده بزرگی یادآور شد: در این زمینه لازم است پدر و مادر، سهم کودک یا نوجوان را در هر کار مشخص کنند و به آنان بیاموزند در صورت لزوم از دیگران کمک بگیرند و اگر کسی به آنان کمک کرد، سپاسگزار او باشند.

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان افزود: در مسیر تقویت اعتماد به نفس کودک، لازم است خانواده بعد وظیفه شناسی و مسوولیت پذیری کودکان را ارج نهند و آنها را مورد تشویق و تمجید قرار دهند، چرا که این حس مسوولیت پذیری و وظیفه شناسی موجب رشد اعتماد به نفس در کودک و نوجوان می شود.

او اضافه کرد: همچنین به یاد داشته باشیم که فرایند رشد اعتماد به نفس، فرایندی تدریجی است که با افزایش سن و کسب توانمندی های بیشتر و ارتقای سطح مسوولیت پذیری  و آموزش خانواده، بیشتر می شود.

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم,اخبار / جوانی جمعیت
  • کد خبری : 100472
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

تنظیمات قالب