۱۳۹۸ يکشنبه ۳۱ شهريور
اجرای طرح بررسی اختلالات خواب در شیراز آغاز شد

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از آغاز اجرای طرح بررسی اختلالات خواب از نیمه دوم مرداد سال جاری در شیراز خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» ضمن اعلام این خبر گفت: این طرح با مراجعه پرسشگران به درب منازل و ارزیابی قد، وزن، دور گردن، مصاحبه و تکمیل پرسشنامه انجام می شود و با انجام این مراحل، افراد در معرض خطر وقفه تنفسی شناسایی می شوند.

او افزود: از آنجا که اختلالات حین خواب بسیار شایع است، این طرح با همکاری موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی و همکاری دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام می شود.

معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: خروپف و وقفه تنفسی حین خواب از شایع ترین موارد مربوط به اختلال خواب است، به طوری که 30 تا 40 درصد بزرگسالان در حین خواب خروپف می کنند، خروپف می تواند خطرناک باشد، چرا که ممکن است علامت وقفه تنفسی حین خواب باشد، 5 تا 10 درصد افرادی که خروپف می کنند قطع تنفسی هنگام خواب دارند.

دکتر همتی بیان کرد: این افراد در معرض خطر سکته قلبی، مغزی، پرفشاری خون، مرض قند، کاهش قدرت یادگیری، خواب آلودگی حین روز، افسردگی و تصادفات رانندگی هستند.

او اضافه کرد: عوامل هورمونی، آناتومیکی، ژنتیکی و مصرف برخی داروها ممکن است در بروز یا تشدید خروپف موثر باشد.

معاون بهداشت دانشگاه گفت: بیشتر بیماران مبتلا به خروپف، مسن، چاق و مرد هستند، البته در خانم ها نیز پس از یائسگی به دلیل تغییرات هورمونی شیوع آن افزایش می یابد، اگر خروپف همراه با خواب آلودگی حین روز، فشارخون بالا و وقفه تنفسی باشد، می تواند خطر ناک باشد و لازم است به پزشک مراجعه شود.

دکتر همتی با اشاره به این موضوع که بیشتر اختلالات تنفسی حین خواب، قابل درمان هستند، افزود: کاهش وزن، خوابیدن به پهلو و عدم مصرف خودسرانه داروهای خواب آور در کاهش خرو پف و قطع تنفس هنگام خواب موثر است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: پرسشگران طرح بررسی اختلالات خواب، دارای کارت شناسایی هستند./105

1398/05/23