۱۳۹۸ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
معرفی بسیج ملی کنترل فشارخون از زبان دبیر ستاد اجرایی این بسیج در دانشگاه علوم پزشکی شیراز

دبیر ستاد اجرایی بسیج ملی کنترل فشارخون در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به افزایش شیوع بیماری فشارخون به عنوان یک معضل سلامت در دنیا و به ویژه در کشورهای در حال توسعه، چگونگی اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون در کشور، به عنوان اقدامی عملی برای مبارزه با این بیماری را بیان کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» در پیامی به این مناسبت با هشدار نسبت به پیامدهای ناگوار بیماری فشارخون بالا، بر اهمیت آگاهی عمومی در این زمینه تاکید کرد.

در متن این پیام آمده است:

بیماری پرفشاری خون، نخستین عامل خطر در مرگ و ایجاد ناتوانی در کشور و استان است، شیوع این عامل خطر در افراد بالای 30 سال استان فارس 22 درصد پیش بینی شده است، متاسفانه میزان آگاهی مردم از این بیماری در سطح پایین قرار دارد و کمتر از نیمی از مبتلایان، درمان مناسب دریافت می کنند.

برنامه بسیج ملی کنترل فشارخون بالا با هدف شناسایی و درمان بیماران مبتلا اجرا می شود.

بسیج ملی کنترل فشارخون بالا با مشارکت و تعامل تمامی معاونت های دانشگاه‌ و دانشکده‌ های زیر مجموعه، هیات مدیره های نظام پزشکی و پرستاری، بسیج جامعه پزشکی، سازمان های بیمه گر، خیرین سلامت، تشکل های دانشجویی و همچنین همه دستگاه های اجرایی و سازمان ها به اجرا خواهد آمد.

افزایش شناسایی و شروع مراقبت و درمان در بیماران مبتلا به فشارخون و افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس و کنترل فشارخون اهداف این طرح ملی هستند.

تمامی افراد 30 سال و بالاتر، بیماران کلیوی و زنان باردار در همه گروه های سنی، گروه های هدف اجرای این طرح خواهند بود.

زمان اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون بالا از بیست و هفتم اردیبهشت تا پانزدهم تیر سال جاری، در دو مرحله خواهد بود که مرحله نخست یعنی مرحله «آموزش و اطلاع رسانی»، از بیست و هفتم اردیبهشت تا پایان برنامه و مرحله «غربالگری»، از هفدهم خرداد تا پانزدهم تیر سال جاری پیش بینی شده است.

نحوه اجرای طرح، اجرای الکترونیک خواهد بود و با مراجعه حضوری به واحدهای ارایه خدمت فعلی در شبکه های بهداشت و درمان، واحدهای ارائه کننده خدمات درمانی (بیمارستان های دولتی و خصوصی و کلینیک های تخصصی) و پایگاه های موقت غربالگری فشارخون در سایر مراکزی که امکان حضور مردم را فراهم کند از قبیل خانه های سلامت شهرداری، مدارس، مساجد، اماکن زیارتی، مراکز تجمعی مانند نماز جمعه، فرودگاه، پایانه ­های مسافری، میادین، کارگاه ها و کارخانه ها، سازمان ها و ادارات دولتی و خصوصی که توسط ستادهای استانی و شهرستانی تعیین می­شوند، خواهد بود.

امکان غربالگری غیر حضوری به روش خود اظهاری و ثبت در وب سایتی که متعاقباً معرفی خواهد شد نیز فراهم می گردد.

استفاده از ظرفیت پزشکان خانواده شهری و مراقبان سلامت آنها و پایگاه های پزشک خانواده از راهکارهای اصلی اجرای این طرح خواهد بود.

دکتر عبدالرسول همتی

دبیر ستاد اجرایی بسیج کنترل فشار خون بالا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز