۱۳۹۸ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
اجرای طرح سلامت نوروزی از 20 اسفند امسال تا 20 فروردین 98

معاون بهداشت دانشگاه از آغاز برنامه سلامت نوروزی در استان فارس همزمان با سایر استان های کشور خبر داد و گفت: برنامه سلامت نوروزی بهداشت محیط امسال از بیستم اسفند آغاز شده و تا بیستم فروردین 98 ادامه دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» با بیان اینکه در این برنامه 400 بازرس بهداشت محیط در قالب 85 تیم ثابت و سیار به صورت تمام وقت شرکت دارند افزود: در معاونت بهداشت دانشگاه و تمامی شبکه های بهداشت و درمان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ستاد برنامه سلامت نوروزی تشکیل شده است و این برنامه را هدایت می کند.

او گفت: در تمامی 35 ستاد شهرستان های استان، دست کم یک تیم کشیک ثابت و یک تیم بازرسی سیار وجود دارد که در شهرستان های حساس تر و بزرگ تر مثل شیراز و مرودشت، تعداد تیم های بازرسی سیار بیش از یک تیم است.

دکتر همتی مهمترین محورها و فعالیت های برنامه سلامت نوروزی بهداشت محیط را که بر اساس دستورالعمل یکسان کشوری و با ابلاغ معاون بهداشت وزارت بهداشت انجام می گیرد شامل نظارت و بازرسی ویژه بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی حساس از جمله رستوران ها، بیرون برها، اغذیه فروشی ها، ساندویچی ها ، پیتزافروشی ها، آش فروشی ها، قنادی ها، نانوایی ها و امثال آن، بازرسی و نظارت ویژه بر اماکن عمومی حساس از جمله هتل ها، مسافرخانه ها، مهمانپذیرها، مراکز موقت اسکان مثل مدارس، کمپ ها، بوستان ها، سالن های سرپوشیده، آرایشگاه های مردانه و زنانه و مراکز زیبایی و امثال آن، نظارت ویژه بر سلامت آب آشامیدنی با انجام بازدید از منابع، مخازن و تاسیسات آبرسانی، کلرسنجی آب، نمونه برداری و انجام آزمایش های میکروبی و شیمیایی و همچنین رسیدگی ویژه و به موقع به گزارش ها و شکایت های مردمی ثبت شده در سامانه بهداشت 190 عنوان کرد.

مدیرگروه سلامت محیط دانشگاه نیز گفت: نظارت های بهداشت محیط در مدت اجرای برنامه سلامت نوروزی در تمامی روزهای تعطیل و غیر تعطیل با دقت و جدیت انجام می شود.

مهندس «سیامک شمس» افزود: یک بخش از بازرسی ها در صبح زود از ساعت 5 تا 7 صبح برای نظارت بر پزندگی ها و آش فروشی ها و بخش دیگر از ساعت 8 صبح تا 14 برای سایر صنوف انجام می شود، بخش سوم بازرسی ها نیز از ساعت 16تا 20 برای نظارت بر صنوف فعال در این ساعات پیش بینی شده است.

او با بیان اینکه بخش ویژه بازرسی از ساعت 20 تا 24 انجام می شود و مختص مراکز حساس مثل فست فودها، رستوران ها و صنوفی است که در طول روز ممکن است غیرفعال باشند و در این ساعت از شب اوج فعالیت آنها باشد، ادامه داد: این پراکندگی و تنوع ساعات بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی باعث می شود که هیچ مراکزی از پوشش بازرسی خارج نشده و نظارت کامل بر تمامی این مراکز و اماکن صورت پذیرد.

مهندس شمس ضمن تاکید بر اهمیت سامانه 190 به عنوان پل ارتباطی مردم و بازرسان بهداشت محیط افزود: این سامانه به صورت شبانه روزی شکایت های مردمی را ثبت و به صورت آنی به کمک سامانه به یکی از 35 ستاد برنامه سلامت نوروزی ارسال می کند؛ این شکایات در همان روز از سوی تیم های سیار بررسی و گزارش اقدامات در سامانه ثبت می شود.

او اضافه کرد: فرد شاکی می تواند در روزهای بعد با 190 تماس گرفته و با ارائه کد پیگیری از نتیجه اقدامات بهداشت محیط مطلع شود.

مدیرگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز از شهروندان خواست تا با اعتماد به سامانه 190 ، در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، موارد را برای پیگیری، با شماره گیری 190 به اطلاع تیم های ستاد نوروزی برسانند. /101

1397/12/22