حمایت از کالای ایرانی
۱۳۹۷ پنج شنبه ۲۲ آذر
هشدار جدی درباره مسمومیت با گاز مونوکسید کربن؛ ثبت 182 مورد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در سامانه اورژانس 115 فارس

کاهش محسوس دما در چند روز گذشته، موجب رشد فزآینده مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در استان فارس شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «محمدجواد مرادیان» گفت: از ابتدای فصل پاییز تاکنون، 182 مورد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در سامانه اورژانس 115 استان به ثبت رسیده است.

او افزود: هشتاد و هشت مورد از این مسمومیت ها پس از اقدامات درمانی در محل درمان و هشتاد و پنج مورد نیز به مراکز درمانی استان منتقل شدند.

مدیر حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با هشدار جدی درباره این موضوع به عنوان«قاتل خاموش» اعلام کرد: از ابتدای فصل پاییز تا کنون 9 نفر جان خود را بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن از دست داده و هرماه شاهد افزایش مسمومیت با گاز مونوکسید کربن هستیم که این می تواند زنگ خطری برای خانواده ها باشد.

دکتر مرادیان با اشاره به سرد شدن هوا در اکثر مناطق استان فارس، توضیح داد: علائم مسمومیت با گاز مونوکسید کربن شامل سردرد، تهوع، سرگیجه، سرفه، عدم تعادل و کاهش سطح هوشیاری است.

او از مردم خواست که از نصب آبگرمکن و بخاری گازی در اتاقی که در آن هوا جریان ندارد، خودداری و قبل از نصب آبگرمکن و بخاری حتما مسیر دودکش را بررسی کرده و از ایجاد پیچ و خم های زیاد در نصب دودکش، پرهیز کنند.

مدیر حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه، با بیان اینکه سرد بودن لوله بخاری علامت کارکرد ناصحیح بخاری است، تاکید کرد: در صورتی که شعله آبگرمکن و بخاری، آبی رنگ نباشد، باید آن را جدی گرفت و نیز برای فردی که دچار گازگرفتگی شده، ابتدا باید پنجره ها را باز کرده و پس از شناسایی و قطع کردن منبع نشت گاز، با اورژانس 115 تماس بگیرند./103

1397/09/14